Steun ons en help Nederland vooruit

Sebastiaan van der Pal

Fractievertegenwoordiger

Hengelo

Ik ben Sebastiaan van der Pal (1978), getrouwd en vader van twee prachtige dochters. In 2010 zijn mijn vrouw en ik een winkel begonnen in de binnenstad van Hengelo en niet veel later zijn wij vanuit Deventer naar Hengelo verhuisd. Met de winkel heb ik van mijn hobby mijn werk kunnen maken. Ik hou van bordspellen, gezellig samenzijn en je hoofd over een tactisch spel breken, samen een uitdaging aan gaan of elkaar enorm in de maling nemen met een grappig spel.
Na eerst jarenlang in de retail te hebben gewerkt, besloot ik voor mijzelf te beginnen – en zo kwam ik via de bordspellen uit op een spellenspeciaalzaak. De zaak bleek ook een springplank voor mij te zijn. Ik leerde Hengelo beter kennen, het centrum maar ook allerlei publieke vraagstukken. Ik kreeg coaches, specialisten, begeleiders, leerkrachten, diverse gezinnen en jongeren over de vloer met ieder zo hun eigen uitdagingen. Toen mijn oudste dochter werd geboren, kwam voor mij het besluit om ook politiek actief te worden. Ik wilde meer kunnen betekenen, meer dan alleen iets via de winkel kunnen bieden, meehelpen om van Hengelo een nog mooiere gemeente te maken.
D66 is voor mij de partij die het beste mijn normen en waarden vertegenwoordigt. Het is geen perfecte match, maar dat is het met geen één partij. Wat mij vooral aanspreekt is dat een D66’er meestal pragmatisch, positief en progressief is ingesteld. Op die manier wil ik mij ook voor Hengelo inzetten.