Steun ons en help Nederland vooruit

Doe mee!

D66 is een politieke vereniging, gevormd door haar leden. De afdeling D66 Hengelo wordt gevormd door alle leden van de vereniging die in de gemeente Hengelo wonen.

Word lid!

Word lid van D66 en help mee Nederland en Hengelo beter te maken.

Word actief bij D66 Hengelo

De afdeling van D66 in Hengelo kan niet bestaan zonder actieve leden. Waarschijnlijk zijn de fractieleden, de raadsleden van D66 in Hengelo, de bekendste. De activiteiten en de dagelijkse zaken van de afdeling worden georganiseerd door vrijwilligers.

Heb je interesse om actief te worden bij D66 Hengelo? Neem dan contact op met een van de fractieleden of vul het contactformulier in op deze website. Dan bekijken we samen wat je leuk vindt, waar je ambities liggen en waar wij deze het beste kunnen gebruiken.

Bestuur

Het bestuur is verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken bij de afdeling, en eindverantwoordelijk voor de afdeling. Het bestuur kent de volgende functies en portefeuilles:

  • Voorzitter
  • Secretaris
  • Penningmeester
  • Algemene bestuursleden

Politieke functies

Fractie

De fractie wordt gevormd door de bij de gemeenteraadsverkiezing gekozen raadsleden.

Vertegenwoordiging

De fractievertegenwoordigers bieden de fractieleden inhoudelijk ondersteuning bij hun raadswerk. Wil je hier meer over weten? Mail dan naar: info@d66hengelo.nl.

Fractiemedewerker

De fractiemedewerker biedt onder andere administratieve ondersteuning aan de fractie.

Wethouder

Wethouders worden na de coalitievorming gekozen door de gemeenteraad, en zijn meestal lid van een van de coalitiepartijen.

Laatst gewijzigd op 22 november 2018