Steun ons en help Nederland vooruit

vrijdag 16 april 2021

Over Sebastiaan van der Pal, fractievertegenwoordiger D66 Hengelo

D66 is voor mij de partij die het beste mijn normen en waarden vertegenwoordigt. Het is geen perfecte match, maar dat is het met geen één partij. Wat mij vooral aanspreekt, is dat een D66’er meestal pragmatisch, positief en progressief is ingesteld. Op die manier wil ik mij ook voor Hengelo inzetten. Binnen een fractie is een kritisch geluid belangrijk. Met alleen jaknikkers loopt de boel zo vast. “Zonder wrijving geen warmte”, zeg ik dan maar.

Van Deventer naar Hengelo

Ik ben Sebastiaan van der Pal (1978), getrouwd en vader van twee prachtige dochters. In 2010 zijn mijn vrouw en ik een winkel begonnen in de binnenstad van Hengelo en niet veel later zijn wij vanuit Deventer naar Hengelo verhuisd. Met de winkel heb ik van mijn hobby mijn werk kunnen maken. Ik houd van bordspellen, gezellig samenzijn en je hoofd over een tactisch spel breken, samen een uitdaging aangaan of elkaar enorm in de maling nemen met een grappig spel.

‘Ik wil van Hengelo een nog mooiere gemeente maken’

Na eerst jarenlang in de retail te hebben gewerkt, besloot ik voor mijzelf te beginnen. Zo kwam ik via de bordspellen uit op een spellenspeciaalzaak. De zaak bleek ook een springplank voor mij te zijn. Ik leerde Hengelo beter kennen: niet alleen het centrum, maar ook allerlei publieke vraagstukken. Ik kreeg coaches, specialisten, begeleiders, leerkrachten, diverse gezinnen en jongeren over de vloer met ieder zo hun eigen uitdagingen. Toen mijn oudste dochter werd geboren, nam ik het besluit om ook politiek actief te worden. Ik wilde meer kunnen betekenen, meer dan alleen iets via de winkel kunnen bieden. Ik wil meehelpen om van Hengelo een nog mooiere gemeente te maken.

Mijn portefeuilles

Mijn portefeuilles zijn onder andere armoede, duurzaamheid, binnenstad en onderwijs.

Armoede, omdat ik dit helaas zelf heb meegemaakt en daardoor ook snap waarom het zo lastig is om eruit te komen. Er heerst een stigma op armoede en dat wil ik graag doorbreken.

Onderwijs, omdat in mijn ogen het systeem de afgelopen tweehonderd jaar nauwelijks veranderd is. De kaders zijn totaal niet meer van deze tijd en zijn duidelijk aan vernieuwing toe. Ik hoop dit met mijn bijdrage in een stroomversnelling te kunnen brengen, ook al is mijn invloed als één persoon klein.

Duurzaamheid, omdat ik het belangrijk vind dat wij met z’n allen niet de wereld ‘opmaken’ en onze problemen doorschuiven naar de volgende generatie.

De binnenstad, omdat ik met onze onderneming een progressieve blik heb op het ondernemerschap en de binnenstad. Ik denk graag mee hoe de binnenstad, en natuurlijk ook onze onderneming, in 2030 een toegevoegde en verbindende waarde kan bieden aan de regio.