Steun ons en help Nederland vooruit

vrijdag 12 februari 2021

Over Rik Oude Munnink, fractievoorzitter D66 Hengelo

An inconvenient truth, die film is wellicht dé aanleiding van het feit dat ik fractievoorzitter ben van D66 Hengelo. Die spraakmakende documentaire heeft mij op het puntje van mijn stoel gezet en doen besluiten dat ik mij in moet zetten voor het goede in de wereld, in Europa, in Nederland, in Hengelo.

Focus op individu en gelijke kansen voor iedereen

Van Jonge Democraten naar fractie-assistent, naar fractievertegenwoordiger, naar raadslid en naar fractievoorzitter. Ik ben al een tijd betrokken bij de partij sinds ik als 16-jarige de film heb bekeken. Deze partij met de focus op het individu en gelijke kansen voor iedereen was voor mij als (toen enigszins naïeve) wereldverbeteraar dé partij. Met de huidige polarisatie blijft D66 daarbij de partij van de gulden middenweg en de juiste afwegingen; op basis van feiten de juiste keuzes maken en iedereen zo vrij en zelfredzaam maken als mogelijk.

De deur staat altijd open

Lokaal bij D66 Hengelo borduren we hier natuurlijk op voort. Als partij met 3 raadsleden en 1 vertegenwoordiger hebben we dan ook goede discussies over welke keuzes we dienen te maken op lokaal niveau om in lijn te blijven met deze ideologie. Bij ons staat de deur altijd voor je open.

Verantwoordelijkheid nemen

We nemen als partij ook onze verantwoordelijkheid door deel te nemen aan het college. In Hengelo doen we dit al sinds 2010. Sinds 2018 benadrukken we als coalitie daarbij extra dat wij staan voor een open bestuursstijl. We willen de stad meer ruimte bieden, open staan voor initiatieven en ondernemerschap stimuleren.

Mijn portefeuilles

Binnen onze fractie ben ik naast voorzitter ook betrokken bij diverse portefeuilles die passen bij mijn nevenactiviteiten en interesses. Vanuit mijn andere baan in financial accounting houd ik mij namelijk bezig met financiën en economie. Vanuit mijn persoonlijke interesse ben ik betrokken bij ruimtelijke ordening, cultuur, binnenstad en bestuurszaken.